Zwemwater dat wordt gecontroleerd

Veilig en verantwoord zwemmen kunt u het beste doen in een zwembad. Als u wilt zwemmen in open water, maak dan gebruik van een aangewezen zwemwater. De kwaliteit van dit water wordt regelmatig gecontroleerd door de provincie Overijssel in samenwerking met het waterschap. In de gemeente Twenterand gaat het hierbij om de zwemvijver De Vlegge nabij Sibculo.

 

Actuele zwemwaterkwaliteit van buitenwateren vindt u op de website www.zwemwater.nl

meer over de controles

 

Wie controleert er en hoe vaak?

  • de provincie onderzoekt jaarlijks open zwemwater op veiligheid
  • het waterschap onderzoekt elke twee weken (in de periode van 1 mei tot 1 oktober) het water op de aanwezigheid van bacteriën.

Wanneer de waterkwaliteit niet aan de eisen voldoet, kan de provincie besluiten het zwemwater (tijdelijk) te sluiten.

lees minder

Advies om niet in ander water te zwemmen

Andere wateren, zoals rivieren en stedelijk water, kunnen vervuild zijn. Ze worden niet onderzocht op veiligheid en zwemwaterkwaliteit. U zult daarom bij deze wateren ook geen informatie (zoals waarschuwingen) aantreffen. Daarom wordt geadviseerd alleen in aangewezen zwemwater te recreëren.

Klachten

De provincie controleert de zwemplassen en zwembaden steekproefsgewijs. Heeft u klachten, dan kan de provincie daarbij helpen. Als u vermoedt dat de veiligheid, hygiëne of waterkwaliteit niet in orde zijn, kunt u bellen met het telefoonnummer 038 425 24 23,
of een e-mail sturen naar meldpunt@overijssel.nl.

 

U kunt ook meer lezen op de website van de gemeente Twenterand.